fbpx
Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

16 juni 2022

Hoe lang gaan zonnepanelen mee? 3

Wanneer u investeert in zonnepanelen, wilt u graag weten hoe lang de zonnepanelen mee gaan. En dat is niet zo gek! Iedereen wil een investering graag terugverdienen, en het liefst zo snel mogelijk. Over hoe dat bij ons werkt, komen we later in dit artikel op terug. Welke factoren zijn van invloed op de levensduur van zonnepanelen, en hoe zorgt u ervoor dat u de zonnepanelen op uw dak zo lang mogelijk kunt gebruiken? Daar gaan we in dit blogartikel dieper op in.

Levensduur van een zonnepaneel

Doorgaans bedraagt de gemiddelde levensduur van een zonnepaneel 25 jaar, maar er zijn ook zonnepanelen die langer mee gaan dan dat. Doordat zonnepanelen een vrij lange levensduur hebben, maakt dit het tot een duurzame investering die loont. Echter zijn er een aantal factoren die ervoor zorgen dat u langer dan de gemiddelde 25 jaar van uw zonnepanelen kan genieten. De zonnepanelen gaan extra lang mee, wanneer u kiest voor goede kwaliteit zonnepanelen, de juiste installatie, correct onderhoud en een omvormer van hoge kwaliteit.

Zonnepanelen boven onder een blauwe lucht met wolken

Zonnepanelen van hoge kwaliteit

De kwaliteit van de zonnepanelen is van invloed op hoe lang zonnepanelen mee gaan. Omdat zonnepanelen een investering zijn voor de toekomst, is het van belang om te kiezen voor zonnepanelen van hoge kwaliteit. De zonnepanelen die Zon Zakelijk levert zijn van hoge kwaliteit en gaan onder de juiste omstandigheden lang mee. Houd wanneer u in zee gaat met een partij, dus goed in het achterhoofd dat de kwaliteit van de zonnepanelen hoog moet zijn.

Juist onderhoud

Ook het onderhoud is van groot belang. Het schoonmaken van zonnepanelen is niet vaak nodig, doordat het meeste vuil door de regen weggespoeld wordt. Echter is het raadzaam om de zonnepanelen eens in de 5 jaar goed schoon te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Op deze manier kunt u langer van de zonnepanelen genieten. Voer deze schoonmaakwerkzaamheden niet zelf uit, maar laat deze klus over aan een professional. Het kan namelijk gevaarlijk zijn om werkzaamheden uit te voeren op het dak.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee? 4

Correcte installatie

Wanneer de zonnepanelen installatie geïnstalleerd wordt, is het van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Dit begint al met wie de installatie van de zonnepanelen uitvoert. Uiteraard kan het gevaarlijk zijn om de zonnepanelen zelf te installeren, maar een foutief geïnstalleerd systeem kan er ook voor zorgen dat de opbrengst en levensduur van de levensduur tegen vallen. Om die reden is het van groot belang om de installatie van het systeem altijd aan een gecertificeerde installateur over te laten.

Levensduur van de omvormer

De levensduur van een zonnepaneel in het geheel is uiteraard afhankelijk van de verschillende onderdelen van een installatie. De kans bestaat dat de omvormer vervangen moet worden. Wanneer u bij de installatie van de zonnepanelen voor een omvormer van hoge kwaliteit kiest, is de kans groot dat u problemen in de toekomst kunt voorkomen. Doorgaans krijgt u afhankelijk van de omvormer ongeveer 15 tot 25 jaar garantie op een omvormer. Neem voor meer informatie over de garantievoorwaarden contact op met het bedrijf waar u de zonnepanelen installatie wilt aanschaffen.

Meer weten over de levensduur van zonnepanelen?

Wilt u meer weten over de levensduur van zonnepanelen, of wilt u duurzaam ondernemer worden en om die reden zonnepanelen zakelijk aanschaffen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. De adviseur vertelt u graag meer over hoe lang zonnepanelen mee gaan en over subsidie, maar ook over de mogelijkheden van het leasen van zonnepanelen, zodat u geen investering hoeft te doen. Dat is namelijk hoe het bij ons werkt! Neem gerust contact op door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, of via onderstaande button. Een van onze ervaren adviseurs helpt u graag verder.


Misschien ook interessant:

Hoe lang gaan zonnepanelen mee? 5

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe lang gaan zonnepanelen mee? 6

Welk zonnepanelen pakket is het beste?

Hoe lang gaan zonnepanelen mee? 7

Zelf stroom opwekken


Calculator