fbpx
Is duurzaam ondernemen winstgevend?

1 maart 2022

Is duurzaam ondernemen winstgevend? 3

Zit u te overwegen om duurzamer te gaan ondernemen? Dat is een hele goede stap. Er zitten vele voordelen aan, maar is duurzaam ondernemen ook winstgevend? Dit is iets wat u zich mogelijk afvraagt. Zon Zakelijk wil u daarom meer informatie geven over duurzaam ondernemen, zodat u een goede eerste stap kunt maken naar een duurzamer bedrijf.

Winstgevend duurzaam ondernemen met Zon Zakelijk

  • Wij werken oplossingsgericht, voor elk probleem weten wij raad;
  • Direct besparen op hoge energiekosten, zonder investering;
  • De installatie wordt door ons gebouwd;
  • Binnen 48 uur kunnen wij een goedkeuring voor het project krijgen.

Verschillende manieren van duurzaam ondernemen

Er zijn diverse dingen die u kunt doen om uw onderneming duurzamer te maken. Er zijn uiteraard grotere projecten die u kunt beginnen, zoals het aanschaffen van zonnepanelen, maar ook kleinere dingen. Hierbij denkt u aan het vervangen van gloeilampen voor LED lampen of spaarlampen, oude energie rovende apparaten vervangen voor nieuwe energiezuinige exemplaren of het scheiden van afval. Door elke stap te nemen, bespaart u weer op uw energierekening. Dit zorgt er voor dat het duurzaam ondernemen winstgevend is.

Winst krijgen over zonnepanelen

Iets waar u wellicht niet aan denkt, maar wat zeker mogelijk is, is winst krijgen over zonnepanelen. De aanschaf van zonnepanelen kan een flinke kostenpost zijn. Daarom is het zeer aantrekkelijk om de zonnepanelen aan te schaffen door middel van afbetaling. U betaalt dan een vast bedrag per maand aan de zonnepanelen, terwijl de zonnepanelen ook al energie opwekken. Hierdoor gaat de energierekening van uw bedrijf aanzienlijk omlaag.

Na anderhalf tot twee jaar hebben de zonnepanelen zichzelf al terugverdiend. Vanaf dat moment houdt u maandelijks nog meer geld over. Dit betekent dat het duurzaam ondernemen winstgevend wordt.

Wanneer is een onderneming duurzaam fiscaal

Als u slechts éénmalig iets doet op het gebied van duurzaam ondernemen, heeft u helaas niet direct een duurzame onderneming. Bij duurzaam ondernemen gaat het om een balans tussen people, planet en profit. Dit wil zeggen dat er rekening gehouden wordt met de effecten op de gebieden van uw werknemers, het milieu en de maatschappij. Dit wordt ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) genoemd. Indien u kiest voor duurzaamheid op het gebied van energie, bespaart u veel kosten.

Duurzaam ondernemen door middel van zonnepanelen

Wilt u ook duurzaam ondernemer worden en hier tegelijkertijd winst uit halen? Vul dan de calculator op onze website in voor een berekening van het rendement dat u kunt behalen. Wij sturen u dan een e-mail met de volledige berekening van het rendement en wat de zonnepanelen de komende 30 jaar zullen opbrengen. In deze berekening is aan alles gedacht, zelfs eventuele aanpassingen van het bedrijfspand. Onze adviseur komt graag bij u langs om alles nog eens met u door te nemen.

Neem vrijblijvend contact op

Wij willen u graag meer vertellen over het duurzaam ondernemen en het aanschaffen van zonnepanelen op afbetaling. Onze adviseur staat voor u klaar om u meer te vertellen en om met u te kijken naar de te behalen opbrengsten.

Wilt u eerst nog meer informatie over onze diensten, de zonnepanelen of het worden van duurzaam ondernemer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer en voorzien u dan van meer informatie.


Misschien ook interessant:

Is duurzaam ondernemen winstgevend? 4

Hoe werken zonnepanelen?

Is duurzaam ondernemen winstgevend? 5

Welk zonnepanelen pakket is het beste?

Is duurzaam ondernemen winstgevend? 6

Zelf stroom opwekken


Calculator