fbpx

Persoonlijk contact

Compleet afgesteld zonnepanelen pakket

Volledig ontzorgt

Energie kosten terug verdienen zonder investering

Zonnepanelen terugverdienen


Terugverdienen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goede investering. Het terugverdienen van zonnepanelen is een onderwerp dat veel speelt bij zakelijke bezitters van zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen is bij een directe aanschaf immers een grote investering, waar u graag rendement mee verdient. Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen door Zon Zakelijk, verdient u al rendement zonder dat u maar een euro geïnvesteerd heeft. U betaalt namelijk pas een maandelijkse bijdrage zodra u de zonnepanelen terugverdient. Door voordelige subsidies waar u aanspraak op kan maken, is de terugverdientijd nog korter. Maar hoe lang is de terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen? En waar is de terugverdientijd onder andere afhankelijk van?


Terugverdienen van zonnepanelen

De terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder van de aanschafprijs, stroomprijs voor teruggeleverde energie, zonuren, de kwaliteit én het teruglopend vermogen van de zonnepanelen. Doorgaans is er sprake van een terugverdientijd van ongeveer 6-8 jaar. Dit geldt wanneer de zonnepanelen gekocht zijn en er sprake is van een lagere energieprijs. Zon Zakelijk kan zonnepanelen installeren op bedrijfspanden of boerderijen.

Bereken uw duurzaam rendement

Vul eenvoudig de calculator in voor een duidelijk overzicht. Heeft u nog vragen over de zonnepanelen, het rendement of duurzaam ondernemer worden? Neem dan gerust contact op. Onze adviseur vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Aanschafprijs

Terugverdienen van zonnepanelen 3

De kosten van de aanschaf van en de installatie van zonnepanelen zijn van invloed op de terugverdientijd. Hoe lager de aanschafprijs is, hoe eerder u de investering terugverdient. Door de jaren heen is de aanschaf van zonnepanelen steeds betaalbaarder geworden. Omdat we alle kosten voor u mee financieren en u ondanks het feit dat u een maandbedrag betaalt meteen rendement maakt, maakt u geen kosten tijdens het leasen van de zonnepanelen. Eigenlijk geniet u dus van gratis zonnepanelen op uw dak.


Stroomprijs voor teruggeleverde energie

Terugverdienen van zonnepanelen 3

Doordat de energieprijzen in 2022 de hoogte in schoten en in het eerste kwartaal van 2022 nog verder gestegen zijn, is de jaarlijkse besparing veel hoger. Dit houdt ook meteen in dat de terugverdientijd van zonnepanelen een stuk korter is dan voorheen. Wanneer de prijzen van elektriciteit weer gaan dalen, verdient u de investering langzamer terug.


Terugverdienen van zonnepanelen
Boerderij verduurzamen
Terugverdienen van zonnepanelen 5

Aantal zonuren

Ook het aantal zonuren is van invloed op de terugverdientijd. Wanneer het een zonnige dag is, leveren de zonnepanelen logischerwijs veel stroom op. Verbruikt u minder stroom dan u nodig heeft? In dat geval wordt de overige stroom automatisch teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Wanneer u de jaarrekening ontvangt, ziet u dat u voor de teruggeleverde energie dezelfde prijs ontvangt als de prijs die u voor stroom betaalt.

Kwaliteit van de installatie

Ook de kwaliteit van de installatie heeft invloed op de uiteindelijke terugverdientijd. Het lijkt misschien aantrekkelijk om te kiezen voor goedkope zonnepanelen, maar u bent duurder uit wanneer de zonnepanelen het begeven voordat u ze terugverdiend heeft. Bovendien ligt het rendement van goedkope zonnepanelen doorgaans ook lager. Zonnepanelen van hoge kwaliteit hebben doorgaans een levensduur van ongeveer 25 jaar.


Teruglopend vermogen

Ten slotte het teruglopend vermogen van zonnepanelen. Doordat de zonnepanelen door de jaren heen slijten, loopt het vermogen ieder jaar langzaamaan terug. Doorgaans loopt het vermogen ieder jaar ongeveer 0,5 tot 2% terug. Doordat u de zonnepanelen al binnen 1,5 tot 2 jaar terugverdiend heeft, heeft u amper omkijken naar het teruglopend vermogen van de installatie.

Bereken uw duurzaam rendement

Meer weten over de terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen?

Heeft u een vraag over de terugverdientijd van zonnepanelen, over de kosten of over de afschrijving van zakelijke zonnepanelen? Neem gerust contact op voor meer informatie door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, te bellen naar 073 4400226 of een e-mail te sturen naar info@zonzakelijk.com. We voorzien u graag van advies waar u mee verder kunt.

Calculator