fbpx
Welk zonnepanelen pakket is het beste?

14 juli 2022

Welk zonnepanelen pakket is het beste? 3

Heeft u de keus gemaakt en gaat u zakelijk zonnepanelen aanschaffen voor uw bedrijfspand(en)? Dan is de volgende stap het kiezen van een zonnepanelen pakket dat het beste past bij uw (bedrijfs)situatie. Hiervoor kunt u advies inwinnen bij een expert op het gebied van zakelijk zonnepanelen leasen. Wij van Zon Zakelijk zijn u graag van dienst en adviseren u over duurzaam ondernemen en zonnepanelen leasen. Wanneer u een samenwerking met ons aangaat, krijgt u een compleet afgesteld zonnepanelen pakket. Dit is inclusief omvormers, installatie, periodieke keuringen en constructie verbeteringen.

Wat weet u eigenlijk al van zonnepanelen? In dit blogartikel geven we antwoorden op veelgestelde vragen over de aankoop van zonnepanelen. Deze zaken zijn belangrijk bij het beslissen welk zonnepanelen pakket het beste bij uw bedrijf past.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Met zonnepanelen op het dak bent u als bedrijf zelfvoorzienend én duurzaam bezig, u wekt uw eigen groene stroom op. In de wereld van nu zien we steeds vaker zonnepanelen op daken en in zonneparken, windmolens in zee en elektrische auto’s aan de laadpaal. Allemaal vormen van groene energie en goed voor het milieu. Bij het opwekken van zonne-energie is er geen sprake van CO2-uitstoot.

Een ander belangrijk voordeel van zonnepanelen is het gunstige financiële plaatje. U bespaart flink op uw energiekosten, deze kunnen met 20% tot 60% dalen. Vaak is de investering met behulp van subsidies al binnen 1,5 tot 2 jaar terugverdiend. Daarnaast mag u het teveel aan stroom die u heeft opgewekt terugleveren aan uw stroomleverancier. Hiervoor krijgt u natuurlijk een vergoeding.

Boerderij verduurzamen

Wat is het rendement van zonnepanelen?

Wat het rendement zal zijn van uw aangeschafte zonnepanelen is lastig te zeggen. De opbrengst hangt onder andere af hoeveel zonnepanelen u laat installeren op het dak van uw bedrijfspand. Hoe meer zonnepanelen, hoe hoger het rendement. Het rendement van zonnepanelen ligt gemiddeld tussen 15% en 22%. Bij het leasen van zonnepanelen maakt u direct rendement, omdat u koopt op afbetaling. Via de calculator op de website van Zon Zakelijk kunt u het rendement berekenen. U krijgt inzicht wat een haalbaar rendement is en wat de opbrengsten voor de komende 30 jaar zullen zijn.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

De beste zonnepanelen zijn die van hoge kwaliteit en met een lange levensduur. De laatste jaren is de kwaliteit van zonnepanelen omhoog gegaan. Zonnepanelen van gevestigde merken worden veelvuldig getest en leveren hoogstaande kwaliteit. Hieronder volgt een lijst waar goede zonnepanelen aan moeten voldoen.

  • Hoog vermogen
  • Hoog rendement
  • Keurmerken en certificaten, in Nederland is het TÜV-keurmerk belangrijk
  • Lage degradatie, afname van het vermogen
  • Goede zonnecellen
  • Lange garantieperiode
  • Goede reputatie
Welk zonnepanelen pakket is het beste? 4

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen laten plaatsen is een flinke investering, dat is algemeen bekend. Maar wat u nu ook weet is dat u de aanschafkosten met gemak weer terugverdiend. Wanneer u zonnepanelen zakelijk aanschaft voor uw bedrijf kunt u de panelen op afbetaling kopen, leasen dus. U betaalt maandelijks een bedrag, terwijl de zonnepanelen ook direct geld opleveren. Omdat u aanspraak maakt op meerdere subsidies, gaat het terugverdienen nog sneller: binnen 1,5 tot 2 jaar. Er zijn vier regelingen voor bedrijven die zonnepanelen zakelijk willen aanschaffen: SDE ++ subsidie, investeringsaftrek, ISDE voor zakelijke gebruikers en salderingsregeling.

Meer weten over het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen?

Wilt u weten welk zonnepanelen pakket voor uw bedrijf het beste is? Neem contact op met onze adviseur of vul de calculator in op de website. U ontvangt van ons een e-mail met de berekening van het rendement. Bent u tevreden? Dan komt de adviseur langs op locatie om alles nog een keer door te nemen. Uiteindelijk krijgt u een zonnepanelen pakket, compleet afgestemd op uw bedrijfssituatie. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie aanvragen? Neem gerust contact op via het contactformulier.


Misschien ook interessant:

Welk zonnepanelen pakket is het beste? 5

Hoe werken zonnepanelen?

Welk zonnepanelen pakket is het beste? 6

Welk zonnepanelen pakket is het beste?

Welk zonnepanelen pakket is het beste? 7

Zelf stroom opwekken


Calculator