fbpx
Zelf stroom opwekken

22 juni 2022

Zelf stroom opwekken 3

Duurzaam ondernemen: een onderwerp dat niet meer genegeerd kan worden. Zelf stroom opwekken is één van de snelste routes richting een groene onderneming en een lagere energierekening. Bovendien bent u zo energie onafhankelijk én draagt u bij aan de energietransitie. Win-win. Direct besparen zonder investeren kan door zonnepanelen te leasen.

Hoe zelf stroom opwekken?

Zelf energie opwekken kan op verschillende manieren:

Stroom opwekken met zonnepanelen

Stroom opwekken met zonnepanelen is de meest populaire manier om zelf energie mee op te wekken, inmiddels liggen er in Nederland zo’n 37 miljoen zonnepanelen waarvan een aanzienlijk deel op zakelijke daken en in zonneparken.

Zelf stroom opwekken 4

Voordelen van energie produceren met zonnepanelen

Besparen op de energierekening

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen levert vrijwel direct een besparing op. In sommige gevallen kan er een verlaging van tot wel 60% van de energierekening gerealiseerd worden.

Goedkope bron van energie De kosten van zonnepanelen blijven dalen. Zonne-energie is inmiddels één van de goedkoopste energiebronnen die er bestaan.

CO2 reductie
Zonnepanelen hebben niet alleen impact op de energierekening, maar ook op het klimaat, omdat bij het opwekken van stroom via zonnepanelen immers geen CO2 vrij komt. 10 zonnepanelen besparen jaarlijks ongeveer 1400 kilo CO2

Energie Onafhankelijk
Door zelf stroom op te wekken bent u onafhankelijk van grote energieleveranciers en de import van energie uit andere landen.

Zon is een onuitputtelijke bron van energie
Het voordeel van zonlicht is dat het niet opraakt, zonnepanelen wekken jaar in jaar uit gratis energie op, en gaan ook op bewolkte dagen door met het produceren van energie.

Zonnepanelen leasen

Ook al zijn zonnepanelen relatief goedkoop in aanschaf, het blijft een flinke kostenpost, zonnepanelen leasen kan een aantrekkelijke optie zijn.

Zelf stroom opwekken 5

Voordelen van zonnepanelen leasen

Rendement zonder investering
Door zonnepanelen te leasen bespaart u kosten zonder te investeren, zo blijft er geld over dat aan andere zaken besteed kan worden, aan de bedrijfsvoering, of aan de verdere verduurzaming bijvoorbeeld.

Direct beginnen met terugverdienen
Na plaatsing en installatie kan het terugverdienen meteen beginnen.

Subsidieregelingen
Er zijn vaak lokale regelingen waar uw aanspraak op kan maken op het moment dat u besluit te gaan verduurzamen.

U heeft er geen omkijken naar

In veel gevallen zorgt het bedrijf waar u de zonnepanelen least voor het onderhoud en periodieke keuringen.

Andere manieren waarop zelf stroom opgewekt kan worden:

Windmolens

Windmolens zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van zelf opgewekte stroom. Windmolens vergen -in vergelijking met zonnepanelen- wel een veel hogere investering en lenen zich daarom minder makkelijk om zelf energie mee te produceren.

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren zijn vooral interessant voor ondernemers die voor hun bedrijfsvoering veel energie verbruiken om warm water mee te produceren. Net als zonnepanelen zijn zonnecollectoren een laagdrempelige vorm van het zelf opwekken van stroom.

Warmtepomp

Ook een warmtepomp kan een interessante optie zijn om mee te verduurzamen. Hiermee kan het hele bedrijfspand worden voorzien van een comfortabel binnenklimaat.

Neem contact op!

Energie opwekken met zonnepanelen, iets voor u? Zelf stroom opwekken met zonnepanelen en profiteren van rendement zonder grote investeringen te doen? Denk dan eens na over zonnepanelen leasen.


Misschien ook interessant:

Zelf stroom opwekken 6

Hoe werken zonnepanelen?

Zelf stroom opwekken 7

Welk zonnepanelen pakket is het beste?

Zelf stroom opwekken 8

Zelf stroom opwekken


Calculator