fbpx
Zonnepanelen verzekeren

10 mei 2022

Zonnepanelen verzekeren 3

Wanneer u heeft gekozen voor zonnepanelen voor uw bedrijfspand is het verstandig om na te denken over welke zakelijke zonnepanelen verzekering u nodig heeft. De zonnepanelen liggen op uw dak en daarom worden ze blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Het is dus goed voor te stellen wat er allemaal kan gebeuren, zoals schade door hagel of door harde wind. Daarnaast komt diefstal van zonnepanelen helaas ook voor. Het kan zijn dat uw zonnepanelen onder de gebouwenverzekering vallen, of onder de zakelijke opstalverzekering. In dit blogartikel leest u alles over het verzekeren van uw zonnepanelen.

Onder welke verzekering vallen zonnepanelen?

Wanneer het bedrijfspand uw eigendom is, vallen de zonnepanelen onder uw gebouwenverzekering. Hierbij geldt wel dat de zonnepanelen vast moeten zitten aan het pand, bijvoorbeeld op het dak. Wanneer de zonnepanelen op de grond staan, moet u ze in sommige gevallen apart verzekeren. Huurt u het pand? Dan kunt u een verzekering voor zonnepanelen afsluiten via de zakelijke opstalverzekering. Het kan ook zijn dat de zonnepanelen al standaard verzekerd zijn bij uw opstalverzekering. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Waarom een verzekering voor zonnepanelen verstandig is

Bij hevige storm of een hagelbui kunnen uw zonnepanelen beschadigd raken. Deze weersomstandigheden worden een natuurramp genoemd. De meeste verzekeringsmaatschappijen keren niet uit bij een natuurramp. Let er bij het uitzoeken van een verzekering voor zonnepanelen dus goed op of deze ook dekt bij een natuurramp. Het aantal incidenten met zonnepanelen is jaarlijks gelukkig minder dan 1%. Brandschade aan zonnepanelen worden in de meeste gevallen veroorzaakt door een slechte installatie. De installateurs en elektriciens van Zon Zakelijk zijn ervaren en zorgen er altijd voor dat de zonnepanelen op de juiste manier worden geïnstalleerd.

Misgelopen stroomopbrengst

Het kan zijn dat u stroomopbrengst misloopt, doordat de zonnepanelen beschadigd zijn. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die dit vergoeden. Financiële schade wordt in de meeste gevallen niet vergoed. Hiervoor zult u uw zonnepanelen extra moeten verzekeren.

Zonnepanelen verzekeren bij een plat dak

Er zit ook nog een verschil tussen zonnepanelen op een schuin dak of op een plat dak. Zonnepanelen op een schuin dak worden stevig aan het dak vastgemaakt. Zonnepanelen op een plat dak zitten daarentegen los, waardoor ze minder goed bestemd zijn tegen diefstal. De meeste verzekeringsmaatschappijen betalen alleen uit wanneer er is ingebroken. Nemen de dieven de zonnepanelen mee zonder dat ze schade veroorzaken? Dan is er geen inbraakschade en wordt er ook niet uitgekeerd. Informeer hier dus goed naar bij uw verzekering voor zonnepanelen.

Zonnepanelen verzekeren: wat kost het?

Het is lastig om een vast bedrag te noemen voor de zakelijke verzekering voor zonnepanelen. De kosten worden bepaald door de grootte van de installatie, en door het verzekerd belang. Het verzekerd belang is bij een schuur of boerderij natuurlijk een stuk lager dan op een groot bedrijfspand. Er gaan verhalen rond dat zakelijke zonnepanelen bijna niet meer te verzekeren zijn, maar dit is niet waar.  Het is wel mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij het bedrijfspand niet geschikt vindt voor zonnepanelen. In dit geval kunt u voor een verzekering geweigerd worden. Met wat aanpassingen is het in de meeste gevallen toch mogelijk om uw zonnepanelen goed te verzekeren.

Meer informatie over zonnepanelen verzekering?

Wilt u meer informatie over zonnepanelen verzekeren, of heeft u een vraag over welke verzekering voor zonnepanelen u het beste kunt afsluiten? Neem dan contact op met op met Zon Zakelijk. Dit kunt u doen door te bellen naar 073 4400226 of een mail te sturen naar info@zonzakelijk.com. Ook voor vragen over zonnepanelen leasen, duurzaam ondernemen, subsidies of zonnepanelen zakelijk aanschaffen kunt u bij ons terecht. Onze adviseurs kijken dan graag samen met u naar welke zonnepanelen verzekering het beste bij uw situatie past.


Misschien ook interessant:

Zonnepanelen verzekeren 4

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen verzekeren 5

Welk zonnepanelen pakket is het beste?

Zonnepanelen verzekeren 6

Zelf stroom opwekken


Calculator